Den evergreen historie kostumer i Rusland

Kostume er den unikke måde at klæde sig på eller personlig påklædning af en person eller gruppe, der afspejler køn, alder, erhverv, kultur, race, etnicitet eller æra. Ordet ‘kostume’ blev første gang brugt i 1793 i en fransk ordbog af Madame de Scudery. Kort sagt, kostume er en kunst visuel af en gruppe. Det kan være formelt eller uformelt. Kostumer kan bestå af outfits til mænd, kvinder eller børn og kan omfatte alle eller kun et par af disse elementer.

Kostumer er designet til at opfylde særlige behov eller opfylde en trang. For eksempel i teater er kostumer ofte sorte eller hvide eller en farvekoordineret uniform. På den anden side klæder de fleste almindelige mennesker sig efter deres omgivelser, dvs. om sommeren bærer de tøj som shorts, T-shirts, sommerkjole, sportstøj og så videre.

Almindeligt forekommende i de tidlige amerikanske sceneshows var de lange kjoler (nogle gange med tog) båret af figurerne i stykket. Lange kjoler blev betragtet som et vigtigt element i legen og indstillingen, da det etablerede bærerens karakter. Blackface var også en populær metode til at opnå den dramatiske effekt af sort eller mørk hud. I de tidligere dage afhang scene og manuskriptforfattere mere af skuespillernes og skuespillerindernes modeller og frisurer end af de kostumer, de bar, med det formål at fastslå ægtheden af personligheder og indstillingen.

En ny form for kostumer kaldet k skridt, der blev indført i Rusland i 1960, ændrede den måde, folk klæder sig. Udtrykket var afledt af to ord ‘k’ for karate og ‘ for mave. I første omgang var kostumerne baseret på de traditionelle kostumer båret af bondepiger her kostumeguiden.dk. Senere, inspireret af vestlige pop stilarter, karaoke udviklet og gradvist blev en af de mest populære former for underholdning på forskellige teatre i Rusland. Folk begyndte at klæde sig ud i kostumer svarende til karaoke stjerner, og snart blev det et hit blandt unge skarer.

Men indflydelsen fra karaoke sluttede ikke med dens popularitet på teatrene. Dette modefænomen fanget på med ungdomsgrupper, der bruges til at samles i parker og andre udendørs samlingssteder for at lytte til musik og nyde hinandens selskab. Med tiden erstattede kostumer som cheerleader-tøj og fodbolduniformer det traditionelle tøj, der bæres af almindelige mennesker. Det var ikke kun de unge, der vedtog sådanne kostumer, men også den ældre generation. Nogle af de kendte russiske skuespillere og skuespillerinder, der optrådte i Hollywood-film, havde også en forkærlighed for dette tøj båret af deres forgængere i teaterverdenen.

Men med tiden tendensen i kostumer i Rusland tog en anden drejning. For det første faldt de ekstravagante kostumer, som blev populariseret under Catherine den Stores regeringstid, efter hendes død. Desuden faldt smagen for dyrt tøj sammen med moderniseringen af det russiske liv også. Men populariteten af kostumer under intelligentsia viser, at der ikke er nogen grund til, at de rige og magtfulde ikke kan bære smukke kostumer i den elegante stilarter som det ses i teatralske forestillinger.

Dette indlæg blev udgivet i Salg og Marketing. Bogmærk permalinket.