Hvorfor efterskole?

Det er yderst populært at tage et år på efterskole enten efter afsluttet grundskole eller som erstatning for 9. klasse. Sidder du med en teenager, der gerne vil afsted, men er du i tvivl om hvor god en idé, et efterskoleophold er? Her kan du læse lidt om, hvorfor dit barn kan have godt af at gå på efterskole.

Flere fordele

Det er naturligt, at du som forælder ønsker det bedste for dit barn. Nedenfor opridses et par af de fordele, der kan være forbundet med at gå på efterskole.

  • Du giver dit barn mulighed for at opleve en kombination af fællesskab og frihed og at blive mere selvstændig.
  • Efterskole kan være oplagt for den skoletrætte teenager, der samtidig stadig ønsker en social hverdag.
  • Efterskoler med fokus på for eksempel sport eller skuespil kan hjælpe dit barn med at videreudvikle eller afprøve nye interesser
  • Et efterskoleophold kan fungere som et pusterum, der lader dit barn få styr på sine tanker og ønsker for fremtiden.

Nogle forældre frygter, at efterskolen vil gøre overgangen til gymnasiet eller erhvervsuddannelsen sværere. Det er meget forskelligt fra person til person, om denne opfattelse holder stik. I stedet for at frygte dette, kan du tænke på efterskoleopholdet som en god og sikker måde, hvorpå din teenager kan begynde rejsen mod voksenlivet.

Find den rette efterskole

Der findes et utal af efterskoler med forskellige tilbud og faglinjer. Du kan overveje følgende i valget af efterskole:

  • Skal skolen ligge langt hjemmefra eller tæt på hjemmet?
  • Skal efterskolen fokuserer på bestemte fagområder eller fritidsaktiviteter?
  • Har du hørt godt eller dårligt om bestemte skole?
  • Hvad er det, dit barn prioriterer højest ved en efterskole?

Der er uundgåeligt også et økonomisk aspekt, når det kommer til valg af efterskole. Et ophold inkluderer både mad, undervisning og undervisningsmaterialer, og derfor er det ikke en helt billig affære at gå på efterskole. Er det helt rigtige sted fundet, men overstiger prisen dit budget? Et mindre lån kan i så fald være løsningen. På hurtigudbetaling.dk kan du læse meget mere om, hvad et kviklån involverer og hvilke låneudbydere, der har de bedste vilkår for dig.

Dette indlæg blev udgivet i lån. Bogmærk permalinket.